Hlavní obsah

Platini kritizoval Mourinha za jeho výroky ze semifinále Ligy mistrů, pak ho pochválil

Šéf UEFA Michel Platini kritizoval v rozhovoru se španělským deníkem Marca trenéra fotbalistů Realu Madrid Josého Mourinha za jeho mediální vystoupení po prvním semifinále Ligy mistrů s Barcelonou. Pochválil ho naopak za to, že změnil přestupovou politiku "Bílého baletu" a ustoupil od drahých nákupů.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf UEFA Michel Platini si vzal na paškál kouče Mourinha.

Článek

"Mourinho mi je jako člověk sympatický, stejně tak i jako trenér. Ale to nemá vliv u disciplinárních orgánů UEFA. Nemá to spolu nic společného. Řekl pár hloupostí," obhajoval Platini rozhodnutí disciplinární komise UEFA, která portugalskému kouči za jeho kritiku po semifinále LM s Barcelonou udělila pětizápasový trest.

Rozhořčený Mourinho na konci dubna po porážce 0:2 kritizoval rozhodčí kvůli vyloučení obránce Pepého a dalším sporným situacím. Real už před odvetou prakticky ztratil šanci na postup. Osmačtyřicetiletý kouč tehdy prohlásil, že "kdyby na UEFA řekl, co si myslí, jeho kariéra by skončila".

"Jména prodávají dresy, ale zápasy nevyhrávají"

Platini na druhou stranu ocenil Real za to, že ustoupil od drahých rekordních nákupů hvězd a soustředí se na angažování mladších a levnějších hráčů. "Jména prodávají dresy, ale nevyhrávají zápasy. Mourinho díky dobrým posilám, jako je třeba Mesut Özil, už dokázal vyhrát pohár. Počíná si prakticky a bude si tak počínat dál. Real zase začne vyhrávat," uvedl trojnásobný vítěz Zlatého míče.

Trenér Realu Madrid José Mourinho si často servítky nebere.foto: Reuters/Felix Ordonez

Za vzor pro všechny týmy označil Platini Barcelonu, hlavního rivala madridského týmu. "Barcelona hraje fotbal. Řekl bych to tak, že ne Barcelona, ale ostatní hrají jiný sport. Mladí španělští hráči jsou skvělí v práci s míčem. Ostatní by měli jít cestou, jakou jde Barcelona a španělská reprezentace," dodal.

Reklama

Související témata: