Hlavní obsah

Cannavaro skončil s fotbalem a bude pracovat s Haškem v Dubaji

Trenér Ivan Hašek bude mít za spolupracovníka v Al Ahlí bývalého nejlepšího fotbalistu světa. Italský obránce Fabio Cannavaro totiž kvůli problémům s kolenem ukončil dnes v 37 letech kariéru a po ročním hráčském angažmá v dubajském klubu oznámil, že v něm bude pokračovat jako poradce a ambasador.

Foto: Jumana ElHeloueh, Reuters

Italský fotbalista Fabio Cannavaro

Článek

Cannavaro dovedl s kapitánskou páskou přesně před pěti lety italské fotbalisty k titulu mistrů světa a následně začal sbírat i prestižní individuální trofeje. Stal se držitelem Zlatého míče a jako dosud jediný obránce i vítězem ankety FIFA o nejlepšího hráče roku.

V rodné zemi začal s fotbalem v Neapoli, pokračoval přes Parmu, Inter Milán a Juventus Turín do Realu Madrid, z nějž se do Juventusu na rok vrátil, a poslední sezonu strávil v Dubaji. Za Al Ahlí odehrál 16 zápasů, posledních sedm musel kvůli zranění vynechat a po vyšetření v Itálii mu lékaři doporučili s fotbalem skončit.

Po sezoně se s ním Al Ahlí navzdory platné smlouvě rozloučilo, ale nyní ho na tři roky zaměstná jako poradce. "Jsem moc rád, že mi nabídli nový kontrakt. Nedokážu teď přesně říct, jaká bude moje role, ale jsem za ni vděčný. Já i celá rodina se v Dubaji cítíme jako doma," řekl.

Cannavaro je italským rekordmanem v počtu zápasů za národní tým (136), poslední si zahrál loni na mistrovství světa v JAR proti Slovensku. "Je to smutný den, protože fotbal hrál hlavní roli v mém životě nejméně dvacet let. Ale každý sportovec takové rozhodnutí musí jednou učinit. Doktoři mi minulý týdne jasně řekli, že už dál hrát nemůžu," dodal.

Reklama

Související témata: