Hlavní obsah

Maradona se srazil s autobusem, po autonehodě skončil v nemocnici

Božskému se nic vážného nestalo. Bývalá argentinská fotbalová hvězda Diego Maradona měl v pondělí autonehodu, když se jeho vůz střetl s autobusem nedaleko jeho domova u Buenos Aires. Nejlepší hráč mistrovství světa 1986 cestoval se svou přítelkyní Veronikou Ojedovou. Oba jsou podle lékařů v pořádku, mají jen lehká zranění.

Foto: ČTK/AP

Diego Maradona na tiskové konferenci

Článek

K nehodě došlo jen pár hodin před důležitým utkáním Argentiny s Kostarikou na Copa Americe. Incident se stal cestou, když Maradona jel navštívit svoji matku do nemocnice. Mistr světa z roku 1986 i jeho přítelkyně prošli základními vyšetřeními v Ezeize, poblíž svého domova.

„Oba jsou v perfektním stavu, neutrpěli žádná zranění, do nemocnice se dostavili na preventivní vyšetření, oba mohou jít domů,“ sdělil místní televizi ředitel nemocnice Oscar Sico. Maradona má mít udajně poraněné koleno. „Oba jsou ve výborném stavu,“ zopakoval pro Rádio 10 Sico.

Argentinský trenér Diego Maradona (vpravo) mluví s Lionelem Messim.foto: Reuters/Enrique Marcarian

Maradona je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů světové historie. Nyní čeká na své další trenérské angažmá. Jako kouč skončil po mistrovství světa u národního týmu Argentiny, nyní se má posadit na lavičku ve Spojených arabských emirátech.

Padesátiletý Maradona se připomněl i před pár dny, když se postavil za tápajícího Lionela Messiho, současnou argentinskou a světovou star. Bývalý reprezentační trenér požadoval větší podporu tohoto hráče na Copa America.

Reklama