Hlavní obsah

VIDEO: V repríze finále Ligy mistrů oplatil Manchester porážku Barceloně

WASHINGTON

Repríza letošního finále fotbalové Ligy mistrů byla v sobotu k vidění v americkém Washingtonu D. C.. Zatímco v květnu se z triumfu a zisku ušatého poháru radovala Barcelona, nyní slavili vítězství hráči Manchesteru United. Byť se jednalo jen o přípravný zápas před nadcházející sezónou, utkání přímo na stadiónu sledovalo 81 807 diváků!

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Michael Owen z Manchesteru United překonává gólmana Barcelony Valdese.

Článek

Ačkoliv trenéři obou mužstev nenasadili do duelu, který Manchester vyhrál 2:1, to úplně nejlepší, přesto měli fanoušci možnost vidět v akci spoustu hvězd. Vždyť za Barcelonu nastoupili například Villa s Pedrem, v kádru Rudých Ďáblů nechyběli Rooney nebo Nani.

Katalánský celek si od úvodních minut vytvořil mírnou územní převahu, častěji držel míč na kopačkách, přesto šel do vedení po Naniho trefě z 22. minuty Manchester.

Ve druhém poločase se Barceloně podařilo vyrovnat, když Thiago Alcántara parádní střelou z dvaceti metrů překonal brankáře De Geu. Poslední slovo však měli svěřenci Alexe Fergusona. Čtvrt hodiny před koncem zakončil průnik do otevřené obrany chladnokrevným přelobováním gólmana Valdese Michael Owen.

United tak na přípravném turné v Americe vyhrál i pátý zápas, jeho skóre z těchto zápasů je 20:3.. Posledním soubojem pak pro Rudé Ďábly bude duel s New York Cosmos. První srpnovou pak sehrají anglický Superpohár s Manchesterem City a ligu zahájí o týden později na hřišti West Bromwiche.

Reklama

Související témata: