Hlavní obsah

Rajchl jako první oficiálně oznámil, že chce být Haškovým nástupcem v čele svazu

PRAHA

Nejbližší spolupracovník Ivana Haška, který nedávno odstoupil z funkce Fotbalové asociace České republiky (FAČR), chce být jeho nástupcem. Strahovský místopředseda Jindřich Rajchl je prvním funkcionářem, který oficiálně oznámil, že chce být prvním mužem českého fotbalu a na mimořádné valné hromadě 16. září bude kandidovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Současný místopředseda FAČR Jindřich Rajchl dnes oznámil, že bude kandidovat na funkci předsedy.

Článek

„Jako první jsem o tom informoval kolegy na úterním jednání výkonného výboru. Přemýšlel jsem o tom dlouho, ale řada schůzek s nejrůznějšími lidmi z fotbalového prostředí mě přesvědčila, že do toho půjdu. Cítím velkou podporu,“ řekl Rajchl.

Jeho soupeřem by mohl být jablonecký šéf Miroslav Pelta, který otevřeně mluví o tom, že o kandidatuře na šéfa svazu také uvažuje. Podobně se vyjádřila Dagmar Damková loučící se s kariérou rozhodčí. Všichni případní zájemci musejí svou kandidaturu podat do 25. srpna.

Golda členem DK zůstává, o důvěru nakonec nežádal

Výkonný výbor zároveň dnes také vyslechl zprávu předsedy disciplinárky Jiřího Goldy o šetření případu údajné korupce Olomouce. Golda chtěl Hanáky trestat, ale měl smůlu. Jeho kolegové v komisi ho v poměru čtyři ku dvěma přehlasovali a causu odložili do doby, než rozhodne civilní soud. Šéf se naštval a avizoval, že požádá výkonný výbor o důvěru a bude po něm požadovat personální změny v disciplinárce.

„O důvěru nás pan Golda nežádal a sám uznal, že do vyřešení případu Olomouc není možné personální změny dělat. Pak by to vypadalo, že se někdo snaží rozhodnutí disciplinárky ovlivnit,“ podotkl Rajchl. „Bavili jsme se hlavně o tom, zda má disciplinárka v podobných případech čekat na výrok soudu. Jsou argumenty pro i proti, ale v zásadě jsme se shodli, že disciplinárka na soudy čekat nemusí,“ zdůraznil Rajchl.

Reklama

Související témata: