Hlavní obsah

Bývalý japonský reprezentant dva dny po kolapsu na trávníku zemřel

MACUMOTO

Bývalý japonský fotbalový reprezentant Naoki Macuda, který v úterý zkolaboval na tréninku svého třetiligového týmu Macumoto Jamaga, dnes zemřel. Účastníkovi mistrovství světa z roku 2002 bylo 34 let.

Foto: Kyodo News, ČTK/AP

Naoki Macuda na snímku z roku 2010.

Článek

Macuda zkolaboval v úterý na tréninku, příčinou srdeční zástavy mohlo být podle lékařů vedro, které v posledních dnech v Japonsku panovalo. V bezvědomí byl převezen do nemocnice, kde jej lékaři v kritickém stavu připojili na umělý dýchací přístroj.

Na středeční tiskové konferenci pak hráčův manažer řekl, že pacientův stav se nelepší. O den později, v 13 hodin a šest minut místního času Macuda zemřel.

"Je hrozné vidět někoho umírat v tak mladém věku," hlesl bývalý trenér japonského týmu Philippe Troussier, který dal Macudovi poprvé šanci v reprezentaci. „Byl to spolehlivý a výborný hráč. Jeden z klíčových na šampionátu před devíti lety. Jsem v šoku," dodal.

Bývalý reprezentační obránce Macuda, který odehrál za národní tým 40 zápasů včetně MS 2002, strávil celou svou kariéru v prvoligové Jokohamě, se kterou slavil zisk tří mistrovských titulů. Až před letošní sezónou zamířil do třetiligového klubu Macumoto Jamaga.

Reklama

Související témata: