Hlavní obsah

Kouč nároďáku dal v baru facku ženě, která sepsula jeho taktiku

BOGOTA

Trenér kolumbijské fotbalové reprezentace Hernan Dario Gomez neunesl kritiku vlastní taktiky z úst ženy v jednom baru v Bogotě. Rozčílila ho natolik, že ženu dokonce udeřil. Nyní má v Kolumbii z ostudy kabát. Organizace za ženská práva žádají jeho hlavu, tamní fotbalový svaz s odvoláním trenéra váhá.

Foto: Fernando Llano, ČTK/AP

Trenér Kolumbie Hernan Dario Gomez

Článek

Pětapadesátiletý trenér si po sobotním incidentu už sype popel na hlavu. V prohlášení pro média přiznává, že se v hádce neovládl. „To, co se stalo v sobotu, mě ničí. Pokorně se za to omlouvám, ztratil jsem nad sebou kontrolu. Vždy jsem byl obhájcem žen, obdivuji je a respektuji. Choval jsem se nepřístojně, jsem zahanben, stydím se před svou matkou, manželkou a všemi ženami ve své rodině i celé zemi,“ uvedl.

Skupiny hájící ženská práva v Kolumbii si na kouče ostře vyšláply a žádají, aby u národního týmu s okamžitou platností skončil. Takový krok je ale podle kolumbijské fotbalové federace příliš radikální. Podle jejího šéfa Luise Bedoyi není Gomezova budoucnost u reprezentačního kormidla ohrožena.

„Je to politováníhodný incident, ale z našeho pohledu to nemá nic společného s Gomezovou prací u národního týmu. Je to čistě jeho osobní záležitost,“ podotkl Bedoya.

Gomeze kritizovala po nedávném šampionátu Jižní Ameriky nejen zmíněná žena v baru, ale celá řada kolumbijských fanoušků. Tým totiž vypadl s Peru ve čtvrtfinále, ambice byly ale nesporně vyšší.

Reklama

Související témata: