Hlavní obsah

Mutu byl za večírek během srazu doživotně vyřazen z reprezentace

Kontroverzní útočník Adrian Mutu byl spolu s obráncem Gabrielem Tamasem doživotně vyřazen z rumunské reprezentace. Trenér Victor Piturca oba fotbalisty potrestal za to, že během srazu národního týmu vyrazili popíjet do města.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Adrian Mutu (uprostřed) na archivním snímku v dresu Fiorentiny.

Článek

"Je to škoda, ale pravidla jsou přísná. Oba byli doživotně vyřazeni z reprezentace," citovala Piturcu agentura AFP. Podle ní si Mutu s Tamasem vyrazili na večírek v pondělí, dva dny před přípravným zápasem v San Marinu. Utkání, ve kterém útočník Ceseny ani obránce West Bromwiche nenastoupili, vyhrálo Rumunsko 1:0.

Dvaatřicetiletý Mutu nikdy neměl k potížím daleko. V roce 2004 měl pozitivní test na kokain, za což dostal sedmiměsíční trest a byl propuštěn z Chelsea. Londýnskému klubu musí také zaplatit odškodné 17 milionů eur (asi 410 milionů korun).

V říjnu mu navíc vypršel devítiměsíční trest za užití zakázaného stimulantu sibutraminu. Ve stejné době se také v jednom podniku ve Florencii napadl a zranil barmana.

Letos v lednu se zase dostal do problémů ve Fiorentině, když odešel bez vysvětlení z tréninku. Vedení klubu ztratilo trpělivost a poslalo Mutua do Ceseny.

Reklama

Související témata: