Hlavní obsah

VIDEO: Bahno létalo všude a hráči se bavili. Sportem je i fotbal z bažin

PRAHA

Šílenost? Ano. Ale i tak se mohou potkat týmy z celé planety. Důkazem toho je mistrovství světa v bahenním fotbalu, které proběhlo ve skotském Edinburghu. Sice všichni hráli po kotníky v bahně, ale ti nejodvážnější přesto dosáhli na prvenství. Nejlepším byl nakonec tým z Ruska, který udolal rivala ze Skotska 6:0.

Fotbal v bahně. Tak vypadá světový šampionát

Článek

Na šampionátu padl i gólový rekord, jeden zápas skončil divokým skóre 30:0. Turnaj ale nebyl vypsán jen pro mužská a ženská družstva, mohla se přihlásit i smíšená, tady kraloval tým z Anglie, který zdolal skotské soky 2:0.

Bažinaté mistrovství světa se poprvé uskutečnilo v roce 1997 ve Finsku, tehdy se jej účastnilo třináct odvážných mužstev. Tento podnik založili bývalí běžkaři, kteří v létě cvičili v bažinách. Letos se na šampionát přihlásilo na padesát týmů. Každý je složen ze šesti hráčů, utkání trvá osmačtyřicet minut a skládá se ze dvou poločasů.

„Každý hráč z týmu HC Hockering, kteří byli na mistrovství, se shodují, že to byl nejlepší víkend. Získali jsme spoustu nových přátel a hrát fotbal je to nejzábavnější,“ nechala se slyšet Tora Churchillová.

„Odvedli jste skvělou práci, byl to nádherný víkend, nemohu ani vyjádřit, jak moc jsme si ho užili, atmosféra byla fantastická,“ přidala se Melissa Martlandová z německého G-Starz.

„Nemůžeme se dočkat příštího roku,“ byl u vytržení i Huw Samuel.

Reklama