Hlavní obsah

Čínskou reprezentaci povede Španěl Camacho

PEKING

Novým trenérem čínské fotbalové reprezentace se stane Španěl José Antonio Camacho. Šestapadesátiletý kouč, který už vedl španělský národní tým či Real Madrid, má asijskou zemi provést kvalifikací na světový šampionát v Brazílii v roce 2014.

Foto: ČTK/AP

José Antonio Camacho (vlevo) na letišti v čínském Pekingu.

Článek

"Já a můj tým jsme velice hrdí, že se připojíme k čínskému národnímu týmu. Naším krátkodobým cílem je dostat se na mistrovství světa, ale máme i dlouhodobé plány," citovala po přistání v Pekingu agentura Sin-chua španělského kouče, který si s sebou přivezl i kompletní realizační tým.

Bývalý reprezentační bek Camacho nahradí na lavičce Kao Chung-poa a kromě účasti na MS má Číně vybojovat i lepší postavení v žebříčku FIFA. Tým se v něm momentálně nachází na 73. příčce mezi Malawi a Zambií.

I přes neúspěšné angažování Angličana Bobbyho Houghtona, Nizozemce Arieho Haana či Srba Vladimira Petroviče se fotbalový svaz rozhodl znovu pro zahraničního kouče. Smlouvu by měl Camacho podepsat na nedělní tiskové konferenci.

Čína se dosud kvalifikovala pouze na mistrovství světa v roce 2002, kdy tým vedl Srb Bora Milutinovič. Ze šampionátu v Koreji a Japonsku ale odjížděli jeho svěřenci se skóre 0:9 už po základní skupině.

Reklama

Související témata: