Hlavní obsah

Keane odešel z Tottenhamu za Beckhamem do Los Angeles Galaxy

LONDÝN

Irský reprezentační útočník Robbie Keane odchází z Tottenhamu do zámořské fotbalové ligy MLS. Vedení anglického klubu se dohodlo na přestupu s celkem Los Angeles Galaxy, který podle britských médií zaplatí za jednatřicetiletého fotbalistu tři a půl miliónu liber (asi 97 miliónů korun).

Článek

Klub Galaxy dnes na svém webu oznámil, že s Keanem podepsal smlouvu a jakmile hráč obdrží potřebné vízum, hned bude dopsán na soupisku. Samotný fotbalista prozradil, že dal na doporučení anglické hvězdy Davida Beckhama. "Když s námi v Tottenhamu trénoval, o týmu, fanoušcích i celé soutěži moc hezky mluvil," řekl Keane, s 51 góly nejlepší střelec irské reprezentace, za niž odehrál 109 zápasů.

Kvůli Keaneovu příchodu Galaxy nejspíš opustí kolumbijský útočník Juan Pablo Ángel, který by měl odejít do Philadelphie. Podle pravidel MLS totiž může mít klub pouze tři hráče mimo platový strop. V Los Angeles vedle Ángela mezi tyto fotbalisty patří právě bývalý záložník Manchesteru United a Realu Madrid Beckham a kapitán Landon Donovan.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín