Hlavní obsah

Ronaldinho se vrací do brazilské reprezentace

RIO DE JANEIRO

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho se po delší době vrací do brazilské reprezentace. Trenér Mano Menezes jednatřicetiletého záložníka nominoval pro přípravný zápas s Ghanou, který se uskuteční v Londýně 5 .září.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Ronaldinho v dresu Flamenga

Článek

Ronaldinho za poslední dva roky odehrál za Brazílii pouhé dva zápasy. Loni v listopadu nastoupil v přípravě proti Argentině, před tím se v dresu "kanárků" objevil v březnu 2009 v kvalifikačním utkání s Peru o postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Bývalá hvězda Barcelony a AC Milán se letos vrátila po devíti letech v Evropě do Brazílie, kde se dohodla na smlouvě s Flamengem. Pro odchod do vlasti se Ronaldinho rozhodl poté, co kvůli uvadající kariéře vypadl z reprezentace. Majitel Zlatého míče z roku 2005 by si totiž rád zahrál na světovém šampionátu, který bude v roce 2014 hostit Brazílie.

Ronaldinho, jenž po příchodu do Flamenga pomohl klubu ke třem trofejím, za Brazílii odehrál celkem 89 zápasů a nastřílel 32 gólů. S reprezentací vyhrál v roce 2002 mistrovství světa a o tři roky dřív jihoamerický šampionát.

Reklama