Hlavní obsah

Lavičkův tým Kewell neposílí, dal přednost Melbourne

alská fotbalová hvězda Harry Kewell se vrací domů a bude hrát za Melbourne Victory. O někdejšího útočníka Liverpoolu a Leedsu měl zájem i FC Sydney, jehož trenérem je Vítězslav Lavička, ale dvaatřicetiletý hráč dal nakonec přednost konkurenci. V novém působišti podepsal smlouvu na tři roky.

Foto: Lee Jae-Won , Reuters

Australan Harry Kewell (vlevo)

Článek

Právě proti Lavičkovu týmu si může Kewell odbýt premiéru v dresu Melbourne. Dvojnásobný šampion australské ligy zahájí novou sezonu utkáním proti FC Sydney 8. října.

Kewell byl bez angažmá od jara, kdy mu vypršel tříletý kontrakt s Galatasarayem Istanbul. Poté se dlouho rozhodoval o své další budoucnosti, zpátky do Anglie ho údajně lákal nováček Premier League Queens Park Rangers.

Nakonec poprvé v profesionální kariéře oblékne rodák ze Sydney dres australského celku. "Vždycky jsem si chtěl doma zahrát. Jsem hrdý na to, že jsem Australan a přál jsem si fotbalu tady něco vrátit," uvedl Kewell, jenž má na kontě 54 zápasů a 16 gólů za národní tým. Kvůli dlouhému hledání angažmá a tím pádem nedostatečné formě účastník dvou mistrovství světa z reprezentace v létě vypadl.

Reklama

Související témata: