Hlavní obsah

VIDEO: Nafackoval rozhodčímu. Pak se fotbalista rozbrečel

MONTEVIDEO

Jihoameričané jsou proslulí velkými emocemi a horkokrevným jednáním. Potvrdilo to i utkání uruguayské fotbalové ligy, v němž jeden z hráčů profackoval u rohového praporku asistenta rozhodčího. Na něco podobného by po sporných rozhodnutích měla nejspíše chuť i celá řada českých fotbalistů, ale podobné jednání se v tuzemských soutěžích naštěstí nenosí.

Fotbal - facka

Článek

Vše se odehrálo v samém závěru utkání, v němž domácí Danubio hájilo hubený náskok 1:0 nad Montevideem. Zdržovací taktiku Danubia, jehož hráči se po každém přerušení jen neochotně vraceli ke hře, nevydýchal obránce Montevidea Diogo a přímo před zraky pomezního nevybíravě zajel do soupeře.

Hlavní sudí zákrok přehlédl, takže zamířil na poradu k asistentovi, poté hráči ukázal červenou. To Dioga rozlítilo natolik, že po krátké slovní přestřelce pomeznímu rozhodčímu nafackoval. Nic nepomohly přímluvy spoluhráčů, kteří rychle rozzuřeného brazilského obránce odstrkali do bezpečné vzdálenosti.

Brazilec se poté sebral a nakvašeně opustil hřiště, později ale svou chybu uznal a dokonce se rozplakal. „Hřiště jsem opouštěl v slzách, protože jsem věděl, že jsem uškodil svým spoluhráčům, rodině i všem fanouškům, kteří zápas sledovali. Nejsem takový, za jakého mě nyní nejspíše považují. Něco takového jsem nikdy nezažil,“ sypal si pak Diogo popel na hlavu.

Reklama

Související témata: