Hlavní obsah

Pelta před volbou nového předsedy: Podpoří mě Sparta i Slavia

PRAHA

Jablonecký boss Miroslav Pelta ve čtvrtek potvrdil svoji kandidaturu na funkci předsedy Fotbalové asociace ČR. „Vyzvaly mě k ní Sparta a Slavia jako dva největší a nejslavnější české kluby, ale podporu mám i z Teplic, Brna a dalších míst. To už je velká síla. Podporu mi vyjádřili také někteří významní podnikatelé, kteří se pohybují ve sportovním prostředí a mají zájem, aby se ovzduší v českém fotbale pročistilo odshora dolů,“ řekl Právu Miroslav Pelta.

Foto: ČTK

Jablonecký šéf Miroslav Pelta

Článek

Už před ním oznámili svůj úmysl ucházet se o post šéfa českého fotbalu místopředseda Jindřich Rajchl a bývalá sudí Dagmar Damková.

Pelta si jako potenciální první muž českého fotbalu klade dva hlavní cíle. „Především mi jde o navýšení financí ve fotbale. Peníze sehnat umím. Nelze se zajímat jen o to, jaké pozice budeme mít na UEFA a FIFA, když pomoc potřebuje především náš fotbal. Tím druhým cílem je zlepšení atmosféry v reprezentaci a kolem ní. Od toho by se odvíjely i výsledky. S hráči mám dobré vztahy a umím vytvořit i vnitřní klima v týmu,“ dodal Pelta, který dělal vedoucího národního týmu už na stříbrném EURO 1996.

Kandidaturu do poslední chvíle zvažoval i bývalý generální sekretář ČMFS Petr Fousek, včera odpoledne ji ale definitivně vzdal.

Reklama