Hlavní obsah

Deset kilometrů musím uběhnout i o půlnoci, ujistil prodavač Nedvěd

PRAHA

Jednou chce zdolat i maraton. A když se Pavel Nedvěd (39) do něčeho zakousne, jen tak nepovolí. Zatím však fotbalovému internacionálovi a držiteli Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy za rok 2003 stačí kratší tratě. V sobotu večer si tedy zaběhne desetikilometrový závod v rámci Mattoni Grand Prix Praha 2011, ještě před ním odstartuje závod žen na poloviční vzdálenost. V pátek také okusil roli prodavače.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd si v rámci charitativní akce v pražské prodejně Adidasu vyzkoušel roli prodavače.

Článek
Fotogalerie

Takový to býval fotbalista, a skončil za pultem. To si mohli říkat zákazníci pražského Palladia, když v pátek po poledni v prodejně Adidasu spatřili u kasy Pavla Nedvěda, někdejšího nejlepšího fotbalistu Evropy.

Záhy jim samozřejmě došlo, že Grande Paolo se stal prodavačem jen na hodinu v rámci charitativní akce. Výtěžek ze všech výrobků, které v pátek po poledni prodal, jde na podporu projektu Naděje 2010.

„Ještě nikdy jsem nic neprodával. Snad dorazí co nejvíce lidí,“ přál si člen vedení Juventusu Turín, který na chvíli dorazil do Prahy i s celou rodinou.

Především aby se stal tváří sobotního Metro Běhu na 10 kilometrů, který završí Mattoni Grand Prix Praha 2011. Nedvěd nejdřív v 19:00 slavnostně odstartuje běh žen na poloviční trati, pak se ve 20:30 sám vydá na výklus večerní metropolí.

Pavel Nedvěd po doběhu loňského Pražského půlmaratónu.foto: Právo/Jan Handrejch

Za zápas naběhal i víc než deset kilometrů

„Jako hráč jsem byl za zápas zvyklý naběhat deset až třináct kilometrů. Takže deset kilometrů musím pořád uběhnout, i kdybyste mě vzbudili o půlnoci a vyběhl jsem na trať rovnou z postele,“ usmíval se bývalý kapitán fotbalové reprezentace.

Loni uběhl pražský půlmaraton a pořád se nevzdává svého cíle, že v rámci fotbalového důchodu chce zdolat trať klasického maratonu. „Pořád to mám v hlavě. Zatím jsem v kuse uběhl nejvíc 30 kilometrů a měl pak hodně ‚kudrnaté‘ nohy. Od maratonců vím, že závěrečných deset kilometrů je ještě horších, to už je na krev.“

Fotbal už Nedvěd nehraje, i když fanoušci národního týmu jsou přesvědčeni, že ještě ve svých 39 letech by měl reprezentaci co dát. „Obout kopačky? To ne, už bych na to neměl. Ti mladí kluci na mě běhají moc rychle... Ale pořád věřím, že nároďák na mistrovství Evropy postoupí,“ doufá Nedvěd.

Při vzpomínce na tragédii hokejistů Jaroslavle okamžitě zvážní. „Byl to pro mě obrovský šok. Léta jsem žil a cestoval jako oni. Především se vžívám do pocitů jejich pozůstalých. A nechápu, jak je něco takového v roce 2011 možné,“ kroutí hlavou.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články