Hlavní obsah

VIDEO: Brutální faul, při němž v rumunské lize praskaly kosti

Neskutečně brutální závěr přinesl víkendový duel sedmého kola rumunské fotbalové ligy mezi favorizovanou Steauou Bukurešť a provinčním týmem Panduria Targu. Hosté totiž vedli překvapivě 2:1, což zřejmě domácí obránce Florin Gardos nervově neunesl. Tři minuty před koncem zfauloval Cosmina Bacilu tak tvrdě, že záložníka Pandurie odvezli do nemocnice z dvojnásobnou zlomeninou levé nohy.

Po brutálním faulu odvezli Cosmina Bacilu s dvojnásobnou zlomeninou levé nohy do nemocnice, kde ho hned operovali.

Článek

Od samého začátku se v Bukurešti jiskřilo, neboť Steaue úvod podzimu nevychází a potřebovala bezpodmínečně vyhrát. Hned po třech minutách šla skutečně do vedení, jenže v 18. min. byl vyloučen domácí Latovlevici a Panduria výsledek z penalty otočila.

Tři minuty před koncem pak došlo k brutálnímu faulu, při němž Gardos zlomil nadvakrát nohu Bacilovi.

„Okamžitě byl operován, protože šlo o příčnou frakturu holenní i lýtkové kosti levé nohy. Naštěstí ale nebylo poškozeno svalstvo, takže operace proběhla bez komplikací. Podle lékařů by Bacilu mohl po šesti sedmi měsících znovu k fotbalu vrátit,“ informoval mluvčí bukurešťské nemocnice Elias Valentin Calu.

„Nic si nepamatuji. Jen hluk, pak teplo a nakonec velkou bolest,“ svěřoval se Bacilu, když se probral z bezvědomí. „Přišlo mi, že soupeř jde do souboje s tím, že mi nohu zlomit chce.“

"Běžný souboj o míč"

Po brutálním faulu bylo utkání na sedm minut přerušeno a Gardos samozřejmě spatřil červenou kartu, což se nelíbilo ani izraelskému trenérovi Ronny Levymu, ani majiteli klubu a mecenáši Becalimu.  Podle nich neměl sudí důvod k tomu, aby jejich hráče vyloučil, protože brutální zákrok viděli jako běžný souboj no míč.

Vypjatý zápas se nakonec dohrál, sudí nastavil téměř čtvrthodiny, ale Steaue to nic platné nebylo. Nepomohlo jí ani to, že Panduria dohrávala pouze v devíti. Za zraněného Bacilu totiž do hry náhradníka poslat nemohla, neboť tři hráče už vystřídala, ve 113. minutě pak přišla o vyloučeného Pantilia, výhru 2:1 však přesto uhájila.

Reklama

Související témata: