Hlavní obsah

VIDEO: Na stadiónu Fenerbahce jako v Sexmisi. Fandilo 40 tisíc tureckých Šeherezád

ISTANBUL

Hodně kuriózní kulisu měl ligový duel u Bosporu mezi Fenerbahce a Manisasporem. V ochozech stadiónu se totiž tísnily jen ženy a děti. Turecké Šeherezády však fandily skvěle, takže fotbalisté si jejich přítomnost pochvalovali... "Bylo to tady jako v Sexmisi," libovali se hráči po utkání, které skončilo remízou 1:1.

Foto: Reuters

Na stadionu Fenerbahce to vypadalo jako v Sexmisi, přišly samé fanynky

Článek

Pro Turecko to byla obrovská show. Pro fotbalovou Evropu zrovna tak. Na utkání třetího ligového kola mezi Fenerbahce a Manisasporem směly totiž jen ženy a děti do dvanácti let. To proto, že při červencové přípravě Fenerbahce s ukrajinským Šachtarem Doněck došlo na stadiónu k výtržnostem a rvačkám takže turecký svaz rozhodl, že istanbulský klub bude hrát své ligové zápasy před prázdnými ochozy.

Nakonec ale trest zmírnil a žádost klubového vedení Fenerbahce vyslyšel. To totiž přišlo s tím, aby na střetnutí s Manisasporem mohly jen ženy a děti do dvanácti let, neboť u nich je záruka, že se výtržností nedopustí.

Do ochozů nakonec přišlo 41 tisíc tureckých Šeherezád, které dostaly od klubového vedení vstupenky zdarma. A fandily skvěle. Bouřlivě, ale na rozdíl od chlapů slušně.

Do ochozů stadionu Fenerbahce směly na zápas s Manisasoporem jen ženy.

„Byl to skutečně historický den, neboť poprvé v historii fotbalu sledovaly zápas pouze ženy a děti,“ pochvalovala si Jasmine Mercilinová, která zasedá jako jediná žena ve Fenerbahce v klubovém vedení.

„Hrálo se ve velice příjemné atmosféře, neboť všechny ty ženy a děti skvěly fandily,“ pochvaloval si nigerijský obránce ve službách Fenerbahce Joseph Yobo. „Ty dámy sice mnohdy nevěděly, proč rozhodčí píská a co je to třeba ofsajd, ale kulisu vytvořily báječnou. Bylo to rozhodně lepší, než hrát před prázdnými ochozy,“ přidával se domácí útočník Semih Sentürk, který společně s dalšími hráči Fenerbahce vhazoval před začátkem zápasu mezi ženy květiny.

Reklama

Související témata: