Hlavní obsah

Sparta v ženské LM zachránila v nastavení remízu v Limassolu

LIMASSOL

Fotbalistky Sparty Praha remizovaly v úvodním utkání prvního kola play off Ligy mistryň na hřišti kyperského celku Apollon Limassol 2:2. Porážku českého celku odvrátila ve třetí minutě nastavení Jana Sedláčková. Odveta je na programu za týden na pražské Aritmě.

Článek

Svěřenkyně Dušana Žovince ztratily na stadionu Tsirion brzké vedení, které zařídila už v desáté minutě záložnice Irena Martínková. Krátce po uplynutí čtvrthodiny hry už bylo vyrovnáno, poté co brankářku Lenku Gazdíkovou překonala bulharská útočnice Liliana Kostovová.

Po změně stran otočila výsledek rumunská střelkyně Laura Rusová, jež dala spolu s kvalifikačním turnajem už sedmý gól v soutěži a stejně jako Kostovová skórovala v každém ze čtyř dosavadních utkání. Spartě se dlouho nedařilo prosadit, než to dokázala v 93. minutě osmnáctiletá obránkyně Sedláčková.

Sparťanky budou v Praze potvrzovat roli papírových favoritek. Do hlavní soutěže byly nasazené přímo, zatímco hráčky Apollonu si musely účast vybojovat v kvalifikační skupině.

Vítěz tohoto dvojzápasu se utká v osmifinále prakticky jistě s obhájkyněmi triumfu z Lyonu, které v prvním utkání deklasovaly domácí Olimpii Kluž 9:0. Vloni Sparta vypadla v osmifinále po dvou porážkách s Linköpingem.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:
Apollon Limassol - Sparta Praha 2:2 (1:1)
Branky: 16. Kostovová, 64. Rusová - 10. I. Martínková, 90.+3 Sedláčková. Rozhodčí: Pedersenová (Nor.).

Reklama

Související témata: