Hlavní obsah

Starosta Londýna tlačí na Tottenham, aby nechtěl Olympijský stadión. Nabízí milióny

LONDÝN

Londýnský starosta Boris Johnson tlačí na fotbalový klub Tottenhamu, aby vybudoval nový stadión a zůstal na severu města. "Kohoutům" nabízí příspěvek 17 miliónů liber (477 miliónů korun) na infrastrukturu, pokud se vzdají plánů na přesun na nový Olympijský stadión.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Na Olympijském stadiónu v Londýně finišují přípravy.

Článek

Tottenham se snaží u nejvyššího soudu zvrátit rozhodnutí, že Olympijský stadión po hrách v příštím roce dostane do užívání konkurenční West Ham United. O stadión vybudovaný za 496 miliónů liber se předtím ucházel také, měl ale v plánu po hrách zrušit atletickou dráhu.

Právě její odstranění by mohlo ohrozit šance Londýna na pořádání mistrovství světa v atletice v roce 2017, o které soupeří s katarským Dauhá. Do britské metropole mají na začátku příštího týdne dorazit inspektoři mezinárodní atletické federace IAAF.

Podle vedení IAAF nebude mít Londýn ve volbě šanci, pokud nebude k dispozici Olympijský stadión. Nejistá situace před rozhodnutím nejvyššího soudu by podle všeho měla stejné důsledky.

Šéf Tottenhamu Daniel Levy nechtěl po středeční schůzce se starostou názor klubu zveřejnit. "Bylo by nezodpovědné cokoliv vyhlašovat, dokud nebudeme mít všechno jasně připravené. Diskuse pokračují," řekl.

Reklama

Související témata: