Hlavní obsah

VIDEO: Další gólparáda. Vévodí dalekonosné střely

PRAHA

Je tu opět gólparáda. Očekávaný vyrovnaný souboj ve vašem hlasování se minule nekonal. Jasně totiž vyhrály Rogerovy nůžky. Tentokrát je v nabídce také jeden gól dosažený tímhle způsobem. Nabídku neberte jako vyčerpávající přehled gólů týdne, ale jen jako pokoukání na to, co se také stalo. I na domácí scénu dochází, zařazení berte jako pokus o ozvláštnění, rádi bychom ve spolupráci s vámi zkusili zajímavosti z českých hřišť (nižších soutěží) mapovat podrobněji.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo oslavuje úvodní trefu Realu Madrid v utkání Ligy mistrů proti Ajaxu.

Článek

1

Začínáme dalekonosným pokusem Iniga Martineze ze San Sebastianu. Tímhle gólem - údajně z 54 metrů - vyrovnával na 1:1 v utkání s Bilbaem, brankář Gorka Iraizos se natahoval marně, ale jeho tým přesto baskické derby vyhrál 2:1

2

Také na jemnou techniku dojde v naší přehlídce. Bafétimbi Gomis z Lyonu vykouzlil oblouček mírně připomínající dávný kousek Karla Poborského. Tohle bylo z větší vzdálenosti, ale též vydařené. Ivan Kelava v bráně záhřebského Dinama neměl šanci. I takovouhle parádu viděl na vlastní oči český sudí utkání Pavel Královec

3

Druhá liga, poznamená někdo pohrdavě. Ale gól prvotřídní. Už obletěl internet a v přehlídce nemůže chybět. Fabian Schär napřáhl z nějakých 60 metrů a jeho FC Wil se touhle trefou dostal k vítězství 3:2 nad Aarau.

4

Šajtle tu dnes ještě nebyla. Tuhle exkluzivní předvedl Igor Smolnikov z Rostova v ruské lize proti Samaře. Těžko říci, jestli to takhle opravdu chtěl, ale svému týmu každopádně pomohl v boji o záchranu vítězným gólem. Sergej Veremko v bráně byl krátký.

5

Parádní střihnutí. A v pravou chvíli. Brazilský záložník Júlio César Baptista se ve druhé nastavené minutě zápasu proti Getafe postaral o to, že jeho Málaga dokonala obrat na 3:2, přitom domácí ještě dvě minuty před koncem prohrávali 1:2.

6

Gól Cristiana Ronalda, první ze tří, které dal Real Ajaxu, nevypadá na první pohled až tak exkluzivně, ale do nabídky se dostává vzhledem k tomu, co všechno mu předcházelo. Nádhera!

7

A nakonec trefa z domácích luhů a hájů. Možná řeknete, že se to nedá srovnávat, když jsme zařadili do přehlídky branku z utkání jihočeské I. B třídy Jankov B -Roudné B (3:1). Luboš Formánek to ale na 3:0 dal báječně. Berte jeho ránu i něco jako pozvánku k další přehlídce: tentokrát čistě domácí a z nižších soutěží (od ČFL níže).

A nechtěli bychom zůstat jen u gólů, Je to šance pro domácí lovce záběrů, posílat je můžete na adresu sport@sport.cz . A lze upozornit i na "vydařenou" minelu či jinou kuriozitu. Uvidíme, co z toho vzejde. Třeba vydařená přehlídka kanonýrů i "kopyt", dejme tomu jedenkrát za měsíc.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín