Hlavní obsah

Argentinský fotbalista Verón ukončí v závěru měsíce kariéru

BUENOS AIRES

Slavnému argentinskému fotbalistovi Juanu Sebastiánu Verónovi zbývá necelý poslední měsíc kariéry. Šestatřicetiletý tvořivý záložník pověsí kopačky na hřebík 31. října po utkání Estudiantes de La Plata, jehož je kapitánem, proti Racingu de Avellaneda.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Juan Sebastian Verón

Článek

Šestatřicetiletý Verón končí kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům. Před několika měsíci se podrobil operaci pravého kotníku, ta ale nepřinesla očekávané výsledky. Okamžitě po oznámení o konci kariéry se začalo spekulovat o tom, že má velkou šanci stát se v blízké budoucnosti reprezentačním trenérem.

Hráč přezdívaný La Brujita (Malý čaroděj) je totiž v Argentině nesmírně populární. Za národní tým odehrál 73 zápasů, úspěchy sklízel jak během svého angažmá v Evropě, tak po návratu do vlasti v roce 2006.

Na "starém kontinentu" strávil Verón deset let v Sampdorii, Parmě, Laziu, Manchesteru United, Chelsea a Interu. Po návratu do Estudiantes byl dvakrát zvolen nejlepším hráčem Jižní Ameriky a v národním týmu nastupoval do loňského mistrovství světa.

Reklama