Hlavní obsah

Damková má novou komisi rozhodčích, „Čurda“ z odposlechů v ní nechybí

PRAHA

Předsedkyně Dagmar Damková, místopředseda Miroslav Tulinger, členové Radek Rabušic, Jan Šotek, Milan Ondo, Miroslav Svoboda a Tomáš Čuřín. To je složení nové komise rozhodčích, které odsouhlasil výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR). Posledně jmenovaný je tak dalším paradoxem českého fotbalu. Čuřín totiž figuroval v odposleších při korupční aféře z roku 2004.

Foto: René Volfík, ČTK

Dagmar Damková

Článek

Potrestaný ředitel Viktorie Žižkov Ivan Horník o Tomáši Čuřínovi v rozhovoru s bývalým šéfem komise sudích Milanem Brabcem familiárně mluvil jako o „Čurdovi“ a přemítal, v jakém utkání by Viktorce prospěl nejlépe...

„Pro mě to není kontroverzní jméno. Je léta za vodou, a když ho bude chtít někdo uplácet, tak má smůlu,“ hájí jednoho ze svých vyvolených Damková. „Dávám mu svou důvěru, a pokud ji zklame, tak budu první, kdo mu řekne, že takhle ne,“ ujistila.

Z předchozí Macelovy komise si bývalá rozhodčí ponechala Šotka a Rabušice. Sekretářem zatím zůstává Josef Krula, který byl přitom jedním z důvodů, proč výkonný výbor minulou komisi odvolal...

„Musíme rozhodovat společně. Pan Krula je zaměstnanec svazu a my se poradíme, jestli doporučíme jeho odvolání, nebo ne,“ avizovala Damková. Poprvé se nová komise sejde zřejmě příští týden.

Fotbal chce „sametovou“ volbu předsedy

Tak už i významné datum má zchladit horké hlavy a pomoci českému fotbalu, aby si po první frašce na druhý pokus zvolil nástupce Ivana Haška. Výkonný výbor rozhodl, že další mimořádná valná hromada se uskuteční 17. listopadu.

„O její svolání požádalo devět krajů, takže jsme datum určit museli. Bude to v den výročí sametové revoluce, bude volno, takže se všichni můžeme zúčastnit,“ pousmál se místopředseda Dalibor Kučera, který je zatím pověřen vedením asociace.

Ještě předtím však dojde k „politickému stolu“ zástupců české i moravské komory, který má odstranit sporné body, na nichž ztroskotala poslední valná hromada.

Reklama