Hlavní obsah

Batista se chce soudit s Maradonou kvůli prohlášení o úplatcích

Bývalý trenér argentinské fotbalové reprezentace Sergio Batista se hodlá soudit s Diegem Maradonou, který o něm prohlásil, že za nominaci bral od hráčů úplatky. Osmačtyřicetiletý kouč podle agentury AFP chce po svém předchůdci u týmu a spoluhráči z mistrovství světa v roce 1986 odškodné 20 tisíc pesos (asi 85 tisíc korun).

Foto: Jorge Adorno, Reuters

Bývalý trenér argentinské reperezentace Sergio Batista.

Článek

Batista tvrdí, že Maradona zneužil své pozice někdejšího fotbalového idolu a prostřednictvím médií úmyslně poškodil jeho pověst. Prohlášení o korupci se však otočilo i proti kapitánovi mistrů světa z roku 1986, protože z braní úplatků za nominaci Maradonu obvinil jeho bývalý osobní asistent. "Mluví o korupci, ale jestli chcete ukázat někoho, kdo bral úplatky, tak první člověk na ráně je Maradona. Mám všechny důkazy," prohlásil Gabriel Buono.

Diego Maradona na tiskové konferencifoto: ČTK/AP

Batista nahradil Maradonu u argentinské reprezentace po neúspěchu na loňském mistrovství světa. Původně měl tým vést až do šampionátu v roce 2014, po vyřazení ve čtvrtfinále Copy Amériky s Uruguayí však odstoupil. Novým trenérem byl jmenován Alejandro Sabella.

Reklama

Související témata: