Hlavní obsah

Kouč Olsen zůstane, povede Dánsko i v kvalifikaci MS proti Česku

Trenér Morten Olsen změnil názor a povede dánskou fotbalovou reprezentaci i v kvalifikaci mistrovství světa 2014, v níž se tým utká mimo jiné s českým národním mužstvem.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Dánský trenér Morten Olsen

Článek

Dvaašedesátiletý kouč, jenž trénuje Dánsko už jedenáct let, původně hodlal skončit po evropském šampionátu v příštím roce. Po úspěšné kvalifikaci, v níž si jeho svěřenci překvapivě zajistili přímý postup na úkor favorizovaného Portugalska, si odchod rozmyslel.

"Když vás hráči plácají po ramenou a žádají, abyste pokračoval, člověk by to měl zvážit," uvedl Olsen na tiskové konferenci v Kodani. Plány přehodnotil i kvůli tomu, že věří, že současný dánský tým má šanci na turnaj v Brazílii postoupit. "Pořád v tom mužstvu vidím nějaký potenciál," řekl trenér, který se díky úspěchům reprezentace těší v zemi velké popularitě.

S dánským výběrem postoupil Olsen na druhý evropský šampionát, dvakrát s ním startoval také na mistrovství světa. Na reprezentační lavičce absolvoval 123 zápasů s bilancí 64 vítězství, 32 remíz a 27 porážek. Jako hráč oblékl dánský dres ve 102 utkáních.

S Dánskem a Českem jsou ve skupině B kvalifikace MS ještě Itálie, Bulharsko, Arménie a Malta.

Reklama

Související témata: