Hlavní obsah

Pět měsíců a konec. Ivan Hašek dostal od šejků v Al Ahlí padáka

DUBAJ

Ivan Hašek skončil jako trenér fotbalistů dubajského klubu Al Ahlí. Vedení ho odvolalo po neúspěchu v Poháru mistrů Perského zálivu. Před pěti měsíci přitom Hašek kvůli angažmá v Emirátech opustil post šéfa českého fotbalu. O odvolání českého kouče informoval server gulfnews.com, sám Hašek zatím nereagoval.

Foto: Sport.cz

Spokojený Ivan Hašek po podpisu smlouvy.

Článek

Osmačtyřicetiletý Hašek oznámil návrat do Al Ahlí na červnové valné hromadě asociace FAČR a nechal český fotbal napospas jeho problémům. Teď se mu ale jeho útěk zdá se nevyplatil.

Osudným se mu stal neúspěch v Poháru mistrů Perského zálivu. První finále sice Al Ahlí nad rivalem Al Šabáb vyhrálo 3:2, jenže v odvetě podlehlo 0:2. Navíc se týmu nedařilo ani v lize, v níž po třech zápasech a jediné výhře figuroval až na desátém místě. Smlouvu měl český kouč na dva roky.

Dubajský klub vedl už v letech 2007 až 2009 a tehdy se rozloučil ziskem titulu. Teď ale očekávání podle klubového vedení nenaplnil. Haškovým nástupcem u týmu se stal Španěl Enrique Sánchez Flores, který naposledy vedl Atlético Madrid a loni s ním vyhrál Evropskou ligu.

Reklama

Související témata: