Hlavní obsah

Kouč Chilanů vyhodil pět fotbalistů za pozdní návrat a opilost

SANTIAGO

Trenér fotbalistů Chile Claudio Borghi vyhodil z reprezentace pět hráčů za porušení disciplíny. Přišli totiž na hotel později, než byli s koučem dohodnuti, a navíc opilí. Tým se bude bez nich připravovat na pokračování kvalifikace o postup na mistrovství světa.

Foto: Steffen Schmidt, ČTK/AP

Gonzalo Jaras z Chile (v bílém) brání Španěla Alvara Negreda. Ilustrační foto

Článek

"Pětice přišla o 45 minut později a ne ve stavu, který je adekvátní pro profesionální hráče. Tak jsem je vyhodil," prohlásil argentinský trenér Borghi na dnešní tiskové konferenci.

Chilští fotbalisté v úterý trénovali jen ráno, pak dostali volno do deseti hodin večer. Později, než měli, se vrátili italští legionáři Arturo Vidal z Juventusu Turín a Carlos Carmona z Atalanty Bergamo, dvojice působící v Anglii Jean Beausejour z Birminghamu a Gonzalo Jara z West Bromwiche a Jorge Valdivia z brazilského týmu Palmeiras.

"Všichni tito hráči nedodrželi ústní dohodu," dodal kouč a vyjmenoval novinářům náhradní pětici, kterou místo nich povolal. Chilané se v pátek utkají s Uruguayí a v úterý s Paraguayí. Všech pět vyloučených fotbalistů přitom odehrálo říjnové zápasy s Argentinou (1:4) a Peru (4:2).

Reklama

Související témata: