Hlavní obsah

Majitel Slovanu chce postavit v Bratislavě fotbalový stadión

BRATISLAVA

Podnikatel a majitel fotbalového klubu Slovan Bratislava Ivan Kmotrík představil projekt Národního fotbalového stadiónu. Nový stánek by měl vyrůst na místě starého stadiónu na Tehelném poli a vejít by se na něj mělo dvacet tisíc diváků.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Slovenský kouč Vladimír Weiss by výstavbu stadiónu podpořil.

Článek

„Mám připravený projekt Národního stadiónu, který bychom dokázali postavit za 55 miliónů eur (1,4 miliardy korun) v průběhu patnácti až sedmnácti měsíců,“ uvedl Kmotrík. Starý stadión na Tehelném poli by se měl začít bourat v únoru příštího roku. Aktivity vlastníka Slovanu přivítal reprezentační trenér a kouč Slovanu Vladimír Weiss.

Projekt podporuje také vedení slovenského hlavního města. „Několik měsíců jsme se zabývali projekty Národního stadiónu, ale nikam to nevedlo. Město proto vítá, že soukromý investor chce vybudovat stadión na nejvyšší úrovni. Pokud bychom se měli spoléhat na aktivity státu a Slovenského fotbalového svazu, tak by se diskuse natahovala a nemělo by to žádný efekt. Tady je reálná aktivita, za níž stojí reálný podnikatelský záměr vytvořit nový fotbalový stánek pro fotbalový klub Slovan, který by splňoval kritéria Národní stadiónu,“ řekl primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Slovan i slovenská fotbalová reprezentace jsou nuceni hrát svá domácí utkání na stadiónu Na Pasienkách, který ani zdaleka nesplňuje parametry dnešních moderních fotbalových stánků.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň