Hlavní obsah

Kučera ze mě udělal na Moravě ďábla, láteřil Rajchl a šel na dobrou večeři

dos, zpSport.cz

Prohrál volby, přitom si paradoxně polepší. Jindřich Rajchl byl před valnou hromadou fotbalové asociace druhým místopředsedou, po ní bude prvním místopředsedou. V prvním kole volby sice vyhrál v Čechách, ale na Moravě dostal jen jediný hlas.

Foto: Milan Malíček, Právo

Neúspěšný kandidát na předsedu FAČR Jindřich Rajchl

Článek

Ze tří kandidátů jste jako první vypadl. Velké zklamání?

Jakmile jsem viděl volební systém, bylo mi jasné, že na Moravě důvěru nezískám. Různí lidé mě tam jezdili očerňovat. Velkým pozitivem pro mě naopak je, že jsem vyhrál v Čechách – a to bez podpory Romana Berbra. Budu pro fotbalové hnutí pracovat dál a i moravským delegátům dokážu, že nejsem tím ďáblem, kterého ze mě dělají.

Kdo konkrétně?

To je jasné. Moravu objížděl Dalibor Kučera. Šířil o mě zvěsti, že jsem spolčený s Berbrem, že chci zničit Sigmu Olomouc, že jdu proti dvoukomorovému systému... Nic z toho není pravda.

Co na Kučerovu politiku říkáte?

Je to pro mě obrovské zklamání. Od začátku byl s Ivanem Haškem. Pyšnil se tím – a teď otočil. Musím se s tím profesně vyrovnat.

Obáváte se tedy, že by český fotbal mohl sejít z cesty, kterou s Ivanem Haškem v roce 2009 nastoupil?

Doufám, že ne. Důležité je, aby nový předseda byl sám sebou a nepodléhal žádné z nátlakových skupin. I Míra Pelta může být dobrým předsedou.

A vy jste povýšil – místo druhého teď budete prvním místopředsedou.

To není žádná výhra, je to vcelku jedno.

Podle čeho vlastně usuzujete, že jste se v Čechách obešel bez podpory všemocného Berbra?

Samozřejmě podle výsledků. Získal jsem 46 hlasů – a buďte si jistí, že s podporou Berbrových lidí by to bylo mnohem víc.

Co teď budete dělat?

Nejdřív si dám dobrou večeři. Manželka mě ráno vyprovázela s tím, že mi drží palce, ale ať nejsem zvolen. Máme dvě malé děti, takže to na jednu stranu bude pro mě takhle lepší a jednodušší. Mám dost svých aktivit a budu mít stále dost času také dál pracovat pro český fotbal.

Reklama