Hlavní obsah

Beckham na stará kolena koučovat nechce

Anglický fotbalista David Beckham vyloučil, že se po skončení hráčské kariéry stane trenérem. Šestatřicetiletý záložník to řekl listu Herald Sun v Austrálii, kde v úterý v Melbourne odehrál pravděpodobně poslední zápas za Los Angeles Galaxy.

Foto: Anthony Bolante , Reuters

David Beckham v dresu LA.

Článek

Bývalý kapitán anglické reprezentace Beckham loni kvůli zranění nemohl hrát na mistrovství světa, do Jižní Afriky však odjel alespoň jako člen realizačního týmu trenéra Fabia Capella. Jenže nová pozice ho nikterak nenadchla.

"Vůbec se mi to nelíbilo. Byla to dobrá zkušenost, ale být jen za čárou bylo hodně obtížné. Nevím, jak to trenéři mohou vydržet," prohlásil Beckham, který svou budoucnost vidí spíš u mládeže. "Mám hodně rád práci s dětmi, ale být trenérem a manažerem, to mě nikdy nelákalo," dodal.

Beckham ale nyní řeší svou nejbližší budoucnost. Zájem o něj má několik předních evropských klubů, především bohatý Paris St. Germain, sám hráč ale nevyloučil ani pokračování v Los Angeles, s nímž letos získal titul v MLS.

Touží hrát na olympiádě

"Mám i jiné nabídky, což je pěkné, zvlášť když je vám šestatřicet. Rozhodnu se v příštích týdnech, možná ještě před Vánoci, možná krátce po nich," uvedl Beckham, který touží po startu za britský tým na olympijském turnaji v Londýně. "Byla by to neuvěřitelná věc, hlavně vzhledem k tomu, že olympiáda bude v té části Londýna, kde jsem vyrůstal," dodal.

Reklama