Hlavní obsah

Nedvěd bude hrát s dalšími fotbalovými hvězdami proti chudobě

HAMBURK

Bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd bude mezi fotbalovými hvězdami, které se v úterý v Hamburku představí v 9. Utkání proti chudobě. Soupeřem výběru, jehož lídry jsou Zinédine Zidane a Ronaldo, bude tým složený ze současných a bývalých hráčů domácího HSV.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Nedvěd nastoupí do zápasu proti chudobě.

Článek

Vedle Nedvěda budou své kousky v mužstvu pod hlavičkou "Ronaldo, Zidane & Friends" předvádět Portugalec Luís Figo, Rumun Gheorge Hagi, Francouz Robert Pirés, Ital Fabio Cannavaro nebo domácí Jens Lehmann.

Na lavičce výběru hvězd budou Ital Marcelo Lippi a srbský světoběžník Bora Milutinovič, které z pozice speciálního šéfa týmu podpoří slavný německý tenista Boris Becker. Zápas bude řídit bývalý nejlepší rozhodčí světa Pierluigi Collina.

Zápasy proti chudobě se hrají pravidelně od roku 2003 a od počátku jsou spojeny se jmény Brazilce Ronalda a Francouze Zidana. Bývalí spoluhráči z Realu Madrid jsou vyslanci rozvojového programu OSN (UNDP) a svou funkci neberou pouze jako formalitu. "Nechceme jen získávat peníze. Role vyslance znamená, že se musíme umět o lidi v nouzi postarat," řekl Zidane.

Zápas začne v 19:05 a očekává se návštěva zhruba 25 tisíc diváků. Organizátoři doufají, že na dobročinné účely vyberou 200 až 250 tisíc eur (5 až 6,3 milionu korun).

Reklama