Hlavní obsah

Fotbalisté Santosu postoupili přes Kašiwu do finále MS klubů

TOYOTA

Fotbalisté Santosu s mladou hvězdou Neymarem jsou prvními finalisty mistrovství světa klubů v Japonsku. Favorizovaný brazilský klub porazil v dnešním semifinále v Toyotě 3:1 domácího mistra Kašiwu a může se v nedělním očekávaném souboji o titul utkat s Barcelonou. Katalánský velkoklub hraje semifinále proti katarskému Al Sáddu ve čtvrtek.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Útočník Santosu Neymar (vpravo) před Hiroki Sakaiem z Kašiwy

Článek

Vítězové jihoamerického Poháru osvoboditelů se proti Kašiwě dostali brzy do dvoubrankového vedení. Umístěnými střelami z dálky se prosadili v 19. minutě devatenáctiletý talent s irokézským účesem Neymar a pět minut nato král střelců brazilské ligy Borges.

Domácím svitla naděje v 54. minutě po Sakaiově hlavičce, ale na snížení zareagoval devět minut poté krásně "zakrouceným" přímým kopem Danilo a dal výsledku konečnou podobu.

Santos chce v Japonsku navázat na svou nejúspěšnější éru z 60. let, kdy s fotbalovou legendou Pelém v sestavě vyhrál dvakrát Interkontinentální pohár, předchůdce současného MS klubů.

V utkání o páté místo porazil mexický klub Monterrey, jenž ve čtvrtfinále vypadl s Kašiwou na penalty, tuniský tým Espérance 3:2.

Reklama