Hlavní obsah

Schumacher by mohl šéfovat fotbalistům Kolína nad Rýnem

Po nepříliš vydařeném návratu do seriálu formule 1 by mohl exmistr světa Michael Schumacher přesedlat na fotbal. Slavný německý pilot je totiž mezi kandidáty na post prezidenta bundesligového klubu z Kolína nad Rýnem.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Michael Schumacher je velký fanda fotbalistů Kolína.

Článek

Momentálně desátý tým německé ligy zatím nenašel nástupce dlouholetého šéfa Wolfganga Overatha, který v listopadu rezignoval. Klub si proto najal externího poradce, který sestavil seznam nejvhodnějších kandidátů na uvolněné křeslo.

Na něm podle deníků stojí i jméno sedminásobného šampiona F1 Schumachera nebo bývalého trenéra německé házenkářské reprezentace Heinera Branda. Oba jsou členy klubu a velkými fanoušky kolínských "kozlů".

"Samozřejmě že tato jména na tom seznamu jsou," potvrdil Expressu předseda správní rady Kolína nad Rýnem Werner Wolf. "Jejich realizaci ale považuji za nepravděpodobnou," dodal.

Schumacher ani jeho manažer se ke kandidatuře na vedení týmu okolo německého reprezentanta Lukase Podolského nechtěli vyjádřit. Podle kolínského rozhlasu je za favorita považován někdejší manažer porýnského klubu Karl-Heinz Thielen.

Možnost, že by závodnická legenda místo formule převzala řízení fotbalového mužstva, se okamžitě stala terčem sarkastických komentářů německého tisku. Zatímco deník Die Welt v narážce na přezdívku kolínských fotbalistů varoval, aby klub "neudělal kozla zahradníkem", podle Frankfurter Rundschau by to mohl být dobrý příklad i pro další celky.

Bayernu Mnichov by tak podle frankfurtského deníku mohl šéfovat bývalý tenista Boris Becker, Duisburgu herec Götz George, proslavený postavou komisaře Schimanského, a Hertě Berlín primátor německé metropole Klaus Wowereit. Všichni jsou totiž stejně zapálenými fanoušky svých klubů jako Schumacher v případě týmu z Kolína nad Rýnem.

Jeho správní rada bude navržená jména projednávat na úterním zasedání. Podle jejího člena Fritze Schrammy bude mít právě ona poslední slovo ve výběru Overathova nástupce.

Reklama

Související témata: