Hlavní obsah

Hašek pomohl týmu Nike k postupu a odletěl zpátky do Dubaje

PRAHA

Bývalý šéf českého fotbalu a dubajského klubu Al-Ahlí se na Štěpána na skok objevil při vánočním turnaji internacionálů v dresu týmu Nike. „Nedohraji celý turnaj, odpoledne letím zpátky do Dubaje,“ pravil s tím, že nemůže prozradit, s kým bude jednat o novém angažmá. „Budu to vědět v první dekádě ledna, do té doby opravdu nic neřeknu,“ řekl s omluvou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ivan Hašek (vlevo) v dresu týmu Nike při vánočním turnaji internacionálů.

Článek
Fotogalerie

Alespoň prozradil, co dělal v Česku... „Byl jsem tu na tři dny. Především jsem si užil Štědrý večer s rodinou, která zůstala v Čechách. Zahrál jsem si i hokej a v hale Slavie se potkal s kamarády. Dofám, že tým Nike vyhraje turnaj i beze mne,“ přál si. Nevyhrál, protože ve finále podlehl opět Slavii.

Ta měla postavený tým na Vladimíru Šmicrovi, Pavlu Kukovi či Luboši Zákostelském... „Je nás tu víc kvalitních hráčů,“ zdůraznil Pavel Kuka. Červenobílí odstartovali turnaj tragicky. Od Nike ve skupině dostali čtyři góly. Jeden od gólmana Petra Kouby... „Honza Stejskal mě nepustil do brány, tak jsem musel do útoku,“ pravil s omluvným, ale šibalským úsměvem Kouba. „V bráně by mu to sedělo líp,“ pravil na oko naštvaně Pavel Kuka. Jako by tušil, že finále Slavia vyhraje.

Vízek se Šmicrem prohrál

Tým Nike povolal do zbraně kromě tří již jmenovaných například i Jozefa Chovance, Michala Horňáka, Jiřího Novotného, Přemysla Bičovského, Julia Bielika, Horsta Siegla či Vratislava Lokvence. Základ tvořili sparťané, což nerozhodilo hrajícího kapitána jejich týmu Jana Bergra, Letenští nakonec skončili třetí. Povolal například Miroslava Baranka nebo Martina Frýdka... „Máme dost kvalitních hráčů, proto jsme před Silvestrovským derby poslali některé na rozehrání,“ pravil s vážnou tváří Berger.

Hned si z něj utahoval jeho bývalý spoluhráč z Julisky i reprezentace Ladislav Vízek... „Honza potvrdil, že je srdcem Duklák. Spartu oblékl do žlutých dresů.“ Tým z Julisky měl na umělém trávníku ve slávistické hale jeden hlavní cíl... „Skončit před Šmícou,“ zdůraznil dobře naložený Vízek. Vladimír Šmicer je jeho zeť a rodinné souboje jsou vždy hodně sledované a poté ještě víc komentované... Chudák poražený... Tím byl Vízek, protože Dukla dostala od Slavie v semifinále pět gólů.

Rada honí v Plzni ženské

Hráči i diváci se ohromně bavili. Mnohým bývalým hvězdám zářily závistivě oči, když plzeňský Karel Rada vyprávěl... „V Plzni mám na starosti družstvo žen. Moc zajímavá práce,“ říkal s úsměvem.

To brněnský Karel Jarůšek má jiné starosti. „Brno na jaře spadlo z první ligy a na podzim klopýtá v té druhé. Ale jsem optimista. Výkony ze závěru podzimu už byly slibné. Když kluci zaberou i na jaře a dotáhnou se ke špičce, pořád vidím šanci na návrat. Třeba i proto, že některý z týmů, který si postup vybojuje, do Gambrinus ligy chtít nebude z finančních důvodů. V Brně se fotbal znovu probouzí, lidem není lhostejné, kde je,“ říkal s nadějí v očích.

Derby na Silvestra

Fotbalový den, který režírovala agentura Nio Sport a zaštítil Tipsport, se vydařil. Spokojení odcházeli diváci i hráči a ti rudí a červenobílí nabídli pozvánku na Silvestra.

V Edenu se na umělé venkovní trávě uskuteční tradiční derby. Od jedenácti hodin si to rozdají v tradičním derby borci nad 50 let a o hodinu později nad 35 let. Sparta chce vyhrát hlavní zápas „mladších veteránů,“ a slibuje velké posily, například gólmana Jaromíra Blažka, stopera Tomáše Řepku nebo záložníka Miroslava Baranka.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice