Hlavní obsah

Pokud nezačne pravidelně hrát, může Torres přijít o Euro 2012

Španělský útočník Fernando Torres může kvůli špatné formě přijít o mistrovství Evropy, které příští rok hostí Polsko s Ukrajinou. Trenér obhájců titulu Vicente Del Bosque prohlásil, že sedmadvacetiletého fotbalistu na šampionát vezme jen v případě, že začne pravidelně hrát v Chelsea.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Španělský fotbalista Fernando Torres

Článek

"Do mistrovství zbývá pět měsíců, takže se všechno může změnit. Ale jestli se situace nezmění, bude to mít velmi těžké," citovala Del Bosqueho agentura Reuters. "Za to, co dokázal, si Fernando zaslouží respekt. Když bude ve formě a bude hrát, na Euro pojede."

Torres, který přišel do Chelsea loni v lednu z Liverpoolu za 50 milionů liber a postaral se o nejdražší přestup v britském fotbale, v dresu londýnského klubu nastřílel ve 23 zápasech pouhých pět branek. V této sezoně nastoupil k 12 utkáním, ale z toho sedmkrát jako náhradník z lavičky.

Del Bosque nebude moci pro Euro nejspíš počítat se zraněným Davidem Villou z Barcelony a zdravotní potíže má i další reprezentační útočník Fernando Llorente z Bilbaa. Do týmu by se tak mohl dostat kapitán Valencie Roberto Soldado, který dal ve španělské lize jedenáct branek a pět přidal v Lize mistrů. "Když si tuhle formu udrží, musíme s ním počítat. Villa a Llorente jsou zranění, Torres nehraje... Nepochybujte o tom, že nominace bude spravedlivá," uvedl.

Reklama

Související témata: