Hlavní obsah

Fotbalová osmnáctka si v Petrohradu zahraje o 5. až 8. místo

PETROHRAD

Čeští fotbalisté do 18 let ve svém druhém vystoupení na Memoriálu Valentina Granatkina v Petrohradu remizovali s Tureckem 1:1. V tříčlenné skupině tak obsadili kvůli horšímu skóre druhou příčku právě za Turky a zahrají si o konečné 5. až 8. místo. Jejich dalším soupeřem bude Ukrajina.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalistů do 18 lrt Josef Csaplár

Článek

Stejně jako při úvodní výhře 2:0 nad Lotyšskem se mezi střelce zapsal sparťanský útočník Lukáš Juliš, který v 31. minutě otevřel skóre. Jenže Turci vzápětí vyrovnali a i díky vyloučení českého záložníka Nikolase Salašoviče dovedli zápas k remíze, která jim po výhře 7:0 nad Lotyšskem zaručovala prvenství ve skupině.

"Byl to velmi dobrý a dramatický zápas s mnoha šancemi. Chci poděkovat soupeři za hezký a profesionální fotbal," řekl po utkání trenér Josef Csaplár, který postrádal zraněného klíčového hráče Aleše Čermáka. "Náš lídr je zraněný, ale do příštího zápasu by měl být v pořádku," dodal pro oficiální web turnaje.

Memoriál Valentina Granatkina - přípravný halový turnaj fotbalistů do 18 let v Petrohradu:
ČR - Turecko 1:1 (1:1)
Branky: 31. Juliš - 32. Unsal. ČK: 71. Salašovič (ČR).
Sestava ČR: Kolář - Studený, Lüftner, Hýbl (46. Chocholoušek), Štěrba - Nerad (66. Svoboda), Trávník, Salašovič, Ševčík - Juliš (80. Karafiát), Fulnek (66. Černý). Trenér: Csaplár.
Konečná tabulka skupiny D:
1. Turecko21108:14
2. ČR21103:14
3. Lotyšsko20020:90

Reklama