Hlavní obsah

Mexický fotbalový brankář byl zadržen kvůli podílu na únosech

MEXIKO

Mexická policie zadržela fotbalového brankáře Omara Ortize kvůli podezření z podílu na únosech a vydírání, kterých se měl dopustit během uplynulých dvou let. Oznámila to v neděli v Monterrey mluvčí státu Nuevo León. Pětatřicetiletý Ortiz byl dlouholetým brankářem ligového týmu CF Monterrey, v roce 2002 odehrál jeden zápas za mexickou reprezentaci.

Článek

Podle policejních vyšetřovatelů se měl Ortiz podílet na tipování obětí únosů, které organizoval mocný mexický drogový kartel Gulf. Je podezřelý z podílu na únosech 20 lidí v posledních dvou letech, mezi nimiž byl i manžel mexické popové hvězdy Glorie Treviové.

Ortiz byl od minulého týdne nezvěstný a v tisku se objevily spekulace, že byl sám unesen. Zadržen byl podle policie ve čtvrtek. Sportovec, který si v současné době odpykává zákaz startů kvůli pozitivnímu dopingovému testu, se na únosech přímo nepodílel, dodával však tipy vůdcům gangu výměnou za finanční odměnu.

Podle údajů mexické vlády bylo v zemi v roce 2010 uneseno téměř 1300 lidí. Oběťmi drogové války narkomafie a bojů mezi mexickou armádou a drogovými kartely se za posledních pět let stalo 46 000 lidí.

Reklama

Související témata: