Hlavní obsah

Fotbalový král Messi hlasoval pro Xaviho, Iniestu a Agüera

CURYCH

Čerstvý vítěz ankety Zlatý míč FIFA o nejlepšího fotbalistu světa v roce 2011 Lionel Messi dal své hlasy spoluhráčům z Barcelony Xavimu Hernándezovi s Andrésem Iniestou a kolegovi z argentinské reprezentace Sergiu Agüerovi. Novinářům to řekl po své pondělní korunovaci v Curychu, kde ovládl prestižní anketu už potřetí za sebou, což se dosud povedlo pouze šéfovi UEFA Michelu Platinimu z Francie.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Plaché gesto pana Božského. Lionel Messi po převzetí Zlatého míče FIFA pro nejlepšího fotbalistu planety.

Článek

Messi prohlásil, že bez svých spoluhráčů z Barcelony by nikdy nic nevyhrál. "Zvolil jsem Xaviho, Iniestu a Agüera. Tři neuvěřitelné a úžasné hráče," prozradil čtyřiadvacetiletý kanonýr, pro koho jako vloni jmenovaný kapitán argentinské reprezentace hlasoval. V anketě Zlatý míč volí vedle kapitánů národních celků z členských zemí FIFA také jejich trenéři a z jedné třetiny novináři.

Po zisku rekordního třetího Zlatého míče má před sebou jediný cíl - konečně s Argentinou uspět na mistrovství světa. "Vyhrát světový šampionát je jediný sen, který ještě musím proměnit v realitu. To by bylo velkolepé. Ale musíme dál pracovat, protože k tomu máme ještě daleko," prohlásil Messi.

Těší ho, že ziskem trofej udělal radost také obyčejným Argentincům. "Užívám si, že je dnes můj národ na mě pyšný, pyšnější než kdykoliv předtím. Toho si vážím," uvedl Messi. "Cítím, že díky ocenění jsem získal uznání v mé zemi i v rodném městě, ale víc než cokoliv jiného je láska k lidem. Všiml jsem si toho v nedávné době, když jsem se procházel v Buenos Aires a v rodišti Rosariu a najednou ke mně přispěchal malý chlapec. Cítím se milován," řekl Messi.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín