Hlavní obsah

Hašek v Arábii zůstává. Jen se z Emirátů stěhuje do Rijádu k mistrovskému týmu

RIJÁD

Bývalý první muž českého fotbalu Ivan Hašek v arabském světě dlouho bez práce nezůstal. Poté, co se musel po třech měsících pakovat ve Spojených arabských emirátech z klubu Al Ahli se stěhuje do sousední Saúdské Arábie, kde se stane trenérem mistrovského klubu Al Hilal. Ten v neděli oznámil podpis smlouvy s Haškem na svých oficiálních webových stránkách.

Foto: Sport.cz

Ivan Hašek si s představiteli klubu Al Hilal plácl a od února se mužstva ujme.

Článek

Na místo šéfa českého fotbalu Ivan Hašek rezignoval, aby mohl odejít do arabského světa plnit trenérskou misi. V klubu Al Ahli se však moc neohřál, neboť neměl výsledky a klub se s ním v listopadu rozloučil. Po třech měsících působení.

Hašek však dlouho bez angažmá nezůstal. Od února se ujme klubu Al Hilal v Saúdské Arábii. Ten získal v loňské sezóně už potřinácté mistrovský titul, vyhrál i hodně ceněný Princův pohár, ale v nové sezóně se mužstvu vedenému německým trenérem Thomasem Dollem nedařilo. Propadlo se v tabulce na čtvrté místo a když ve čtvrtek prohrálo 0:1 s týmem Al Ahli Jeddah, byl někdejší trenér Hamburku Doll odvolán.

Vedení se okamžitě domluvilo s Ivanem Haškem, který podepsal smlouvu a od února se týmu z Rijádu ujme. Do té doby ho povedou Heiko Bannon a Sami Al Jaber. Na vedoucí celek Al Ahlí Džidda, který vede jiný český kouč Karel Jarolím, ztrácí nový Haškův klub momentálně pět bodů.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň