Hlavní obsah

Koller patronem Coca-Cola Školského poháru

PRAHA

Bývalý kanonýr české fotbalové reprezentace Jan Koller se stal patronem jubilejního 10. ročníku Coca-Cola Školského poháru. Bojovat o něj budou na jaře žáci druhého stupně základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií (narození od 1. 1. 1996 po 1. 1. 2000), startovat však nemohou sportovní třídy. Letos poprvé se mohou přihlásit do samostatného turnaje i dívčí týmy. Zájemci se mohou přihlásit nejpozději do 20. února na www.skolskypohar.cz/prihlaska.php.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Koller

Článek

„Letošním ročníkem Coca-Cola Školského poháru chceme navázat na úspěchy tohoto turnaje v letech minulých. Rádi bychom docílili toho, aby si chlapci i dívky uvědomili důležitost pravidelného pohybu. Ti nejlepší pak budou moci okusit nezapomenutelnou atmosféru vrcholných sportovních akcí, jako je olympiáda či fotbalové mistrovství Evropy,“ uvedla Daniela Paličková, PR manažerka společnosti Coca-Cola.

Tradičně se očekává účast více než tisíce školních týmů, což dělá z turnaje jednu z největších tuzemských sportovních akcí roku. Celý turnaj se bude odehrávat podle pravidel FIFA a týmy se utkají v obvodních, okresních a krajských kolech. Nejlepších osm chlapeckých a osm dívčích družstev postoupí do finálového turnaje. Ten se uskuteční 4. a 5. června 2012 na stadiónu AC Sparta Praha.

Vítězové chlapecké části soutěže se mohou těšit na zápas české reprezentace na EURO 2012 v Polsku. Tam se členové vítězného družstva stanou předzápasovými vlajkonoši české reprezentace. Vítězný dívčí tým pojede na OH v Londýně, kde bude mít možnost vidět v akci české olympioniky.

Patronem letošního Coca-Cola Školského poháru je historicky nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller, který předá poháry vítězným týmům. „Je skvělé, že Coca-Cola organizuje tyto turnaje. Pomáhá tak najít nové talenty pro český fotbal a zároveň probouzí v dětech zájem o sport a učí je soutěživosti v duchu fair-play,“ řekl Jan Koller.

Reklama