Hlavní obsah

Sparta v první přípravě ve Španělsku podlehla Poznani

JEREZ

Fotbalisté pražské Sparty ve svém prvním přípravném utkání na herním soustředění ve Španělsku podlehli Poznani 0:3. Vedoucí tým české ligy všechny branky inkasoval ve druhém poločase. Lechu se tak částečně povedla odplata za vyřazení v předloňském třetím předkole Ligy mistrů, kdy se z postupu radovali sparťané.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hráči Sparty Praha

Článek

Trenéři pražského týmu dnes nasadili do hry hned 22 hráčů, celý zápas odchytal pouze brankář Tomáš Vaclík, posila z Viktorie Žižkov. Premiéru ve sparťanském dresu si odbyl Tomáš Přikryl, který na Letnou přišel z Olomouce a představil se poprvé od začátku ledna, kdy si ještě v dresu Sigmy poranil kotník.

Spartě se zápas vymkl z ruky po hodině hry, kdy se krátce po sobě prosadili Tonev s Rudnevsem. Pak ještě přesnou hlavičkou skóroval kolumbijský obránce Arboleda. Sparťané si dnes užili radost jen jednou, když celý tým popřál záložníkovi Liboru Sionkovi k pětatřicátým narozeninám.

Spoluhráči si na dopoledne přichystali netradiční dárek - parodovali oslavu Sionkovy branky v zápase Ligy mistrů proti Realu Madrid v roce 2001.

Další zápas sehraje Sparta ve Španělsku v pátek proti FC Vaduz.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Lech Poznaň 0:3 (0:0).
Branky: 59. Tonev, 60. Rudnevs, 79. Arboleda.
Sestava Sparty: Vaclík - Jánoš (61. Přikryl), Zápotočný (61. J. Brabec), Jarošík (61. E. Brabec), Pamič (61. Frýdek) - Sionko (31. Mareš, 61. Kadeřábek), Holek (61. Hušbauer), Matějovský (61. Slepička), Grajciar (61. Folprecht), Krejčí (61. Juhar) - Kweuke (61. Kerič). Trenér: Hašek.

Reklama

Související témata: