Hlavní obsah

Místopředseda neodstoupí, zato kustod po aféře s bagříkem u reprezentace skončil

PRAHA

Jeden z místopředsedů bývalé Haškovy fotbalové vlády Miroslav Kříž zmizel, druhý čelí obvinění z uplácení. „Proti tomu se ohrazuji a podobná obvinění odmítám. Považuji je za čistě účelová, protože žádného ze skutků, z nichž jsem viněn, jsem se nedopustil,“ trval na své nevině místopředseda Fotbalové asociace ČR Dalibor Kučera jak na jednání výkonného výboru, tak i poté v reakci na přímý dotaz Sport.cz a Práva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Svazový místopředseda Dalibor Kučera čelí obvinění z uplácení, odstoupit však nehodlá.

Článek

Kučera, který po listopadové mimořádné valné hromadě v Nymburce sestoupil ve strahovské hierarchii o stupínek níž a vykonává tudíž funkci druhého asociačního místopředsedy, se měl podle policie dopustit uplácení v rámci svých soukromých podnikatelských aktivit.

Společně s dalším šéfem společnosti Square Transaction Martinem Janečkou se pokusili uplatit insolvenčního správce firmy Arching Group Petra Dokládala, aby dluh ve výši 30 milionů snížil na pětinu. Jeho vstřícnost si chtěli zajistit prostřednictvím advokáta částkou 750 tisíc korun. Právě z uplácení policie Kučeru obvinila.

„Protistrana využila chyb, které udělaly orgány činné v trestném řízení. Nikomu jsem nikdy žádný úplatek nepředával, nikoho jsem k jeho předání nikdy nenaváděl,“ argumentoval Kučera. „Proto jsem také nikdy neuvažoval o odstoupení z funkce fotbalového místopředsedy ani o tom, že bych své působení v ní pozastavil,“ dodal moravský funkcionář po skončení jednání.

To kustod národního týmu Jaromír John obviněný z toho, že koncem minulého roku zcizil malý bagr a lešení k tomu, na Strahově skončil. Po propuknutí aféry s bagříkem sám požádal o přerušení svého kontraktu v realizačním týmu české reprezentace. A protože měl smlouvu uzavřenou jen do konce loňského roku, asociační vedení mu ji neprodloužilo. Nového kustoda bude hledat manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články