Hlavní obsah

Nejlepší střelec Berbatov se už nebrání návratu do reprezentace

SOFIA

Do bulharské fotbalové reprezentace se možná vrátí její nejlepší střelec a dlouholetý kapitán Dimitar Berbatov. Jedenatřicetiletý útočník Manchesteru United připustil, že o návratu uvažuje. Pokud by se s trenérem Ljuboslavem Penevem dohodl, mohl by nastoupit i v kvalifikaci mistrovství světa proti Čechům.

Foto: Phil Noble, Reuters

Dimitar Berbatov z Manchesteru United je po čertech nebezpečný střelec...

Článek

Autor rekordních 48 branek se rozloučil s reprezentací v květnu 2010. Od té doby často slýchával prosby, ať si to rozmyslí, ale stál si za svým a chtěl se soustředit na Manchester a rodinu. Teď však poprvé připustil, že by se návratu nebránil.

"Když mě bude trenér chtít, můžeme se o tom pobavit. Telefon mám zapnutý," řekl serveru Sportal.bg. Samotný Penev se nechal slyšet, že by Berbatova moc rád v týmu uvítal. Ještě v tomto týdnu s ním chce hovořit. "Myslím, že nastal správný čas na schůzku," řekl.

Penev v listopadu vystřídal Lothara Matthäuse a premiéra ho čeká 29. února proti Maďarsku. Na Berbatova zřejmě zapůsobili i fanoušci, kteří při říjnovém zápase Manchesteru v Lize mistrů v Rumunsku na hřišti Otelulu Galati hlasitě skandovali z ochozů, aby se do národního celku vrátil.

Reklama

Související témata: