Hlavní obsah

Pelta se v Nyonu sešel s šéfem evropského fotbalu Platinim

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta se dnes sešel s šéfem evropského fotbalu Michelem Platini. V sídle UEFA ve švýcarském Nyonu spolu probírali například českou kandidaturu na pořádání evropského šampionátu jednadvacítek v roce 2015, postavení českých rozhodčích na mezinárodních listinách nebo problémy s odchody velmi mladých hráčů do zahraničí.

Foto: ČTK

Předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta (vlevo) a šéf UEFA Michel Platini

Článek

Oba funkcionáři také diskutovali o projektu HatTrick, jehož prostřednictvím evropská unie z výnosů ze soutěží FIFA finančně pomáhá jednotlivým svazům. Fotbalová asociace by z něj měla těžit při uvažované výstavbě svého nového sídla spojeného s vybudováním zázemí pro přípravu mládežnických reprezentačních výběrů.

"HatTrick je pro nás primárně skvělou ukázkou fungování principu solidarity ve fotbale, kdy je možné rozdělovat národním fotbalovým svazům určité prostředky, které mohou vázaně použít na některé vybrané aktivity a projekty. Je to samozřejmě důležité posílení zdrojů v rozpočtu svazu, ale zejména to svědčí o úspěšnosti UEFA, jejích soutěží a nastaveného systému, který samozřejmě podporujeme," uvedl Pelta.

Na setkání s bývalou hvězdou francouzské reprezentace ho doprovázeli generální sekretář FAČR Rudolf Řepka a poradce Petr Fousek. Za týden by měl šéf fotbalové asociace absolvovat podobou schůzku také s šéfem FIFA Seppem Blatterem.

Reklama