Hlavní obsah

Předseda FAČR Pelta se sešel se šéfem FIFA Blatterem

CURYCH

Týden poté, co jednal s nejvyšší postavou evropského fotbalu Michelem Platinim, se předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta dnes sešel s hlavou světového fotbalu Seppem Blatterem. V sídle FIFA v Curychu jednali například o čerpání dotací, nasazování českých rozhodčích, zapojení českých funkcionářů do komisí FIFA či o kandidatuře na MS ve futsalu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Předseda FAČR Miroslav Pelta.

Článek

"Jsem rád, že mohu tyto schůzky absolvovat a osobně se setkat s nejvyššími představiteli našeho sportu. Bylo to bezprostřední, otevřené a velmi přátelské setkání, při kterém jsme probrali vše důležité, postavením našeho fotbalu v rámci FIFA počínaje a třeba čerpáním dotací v rámci projektu GOAL konče," uvedl Pelta na oficiálním webu asociace.

Vedle Blattera se schůzky zúčastnil také generální sekretář FIFA Jérome Valcke, českou stranu zastupovali ještě generální sekretář FAČR Rudolf Řepka, poradce předsedy Petr Fousek či předsedkyně komise rozhodčích FAČR a členka komise rozhodčích UEFA Dagmar Damková.

"Diskutovali jsme i o zapojení funkcionářů FAČR v komisích FIFA i o naší účasti na různých projektech FIFA a o pořádání akcí u nás," uvedl Řepka. "Konkrétně jsme hovořili o kandidatuře České republiky na pořádání mistrovství světa ve futsalu v roce 2016," konstatoval Fousek.

Reklama