Hlavní obsah

Trápící se útočník Torres se nevešel do nominace Španělska

Trápící se útočník Fernando Torres se nevešel do nominace španělské reprezentace pro přátelské utkání s Venezuelou. Kouč Vicente del Bosque ho vynechal vůbec poprvé během svého působení na lavičce úřadujících mistrů světa a Evropy od roku 2008. Místo neproduktivního hráče Chelsea povolal premiérově od června 2007 Roberta Soldada z Valencie, debut v "áčku" zažije mladík Iker Muniain z Bilbaa.

Foto: Darren Staples, Reuters

Trápící se útočník Chelsea Fernando Torres se nevešel do nominace Španělska.

Článek

"Torresovy výkony v poslední době jsou trošku mimo normu. Jedná se o charismatického hráče, který tuto zemi mnohokrát reprezentoval. Oceňuji ho a mrzí mě to, ale chtěl jsem být spravedlivý k hráčům, kteří o místo v našem útoku bojují také," uvedl Del Bosque na tiskové konferenci.

Torres před čtyřmi roky finálovým gólem zařídil Španělsku titul mistrů Evropy, zejména od přestupu do Chelsea za rekordních 50 miliónů liber nemůže najít někdejší střeleckou formu z Liverpoolu a Atlétika Madrid. V 18 zápasech minulé sezóny se trefil jednou, v lize se trefil naposledy v září.

O další rok dozadu se datuje poslední branka rodáka z Fuenlabrady v reprezentaci, v kvalifikační skupině o postup na ME skóroval proti Lichtenštejnsku. "Svou horší formu by neměl brát negativně, ale spíš jako stimulaci pro něho i tým," řekl.

V útoku dostal vedle Soldada a devatenáctiletého talentovaného fotbalisty Muniaina přednost ještě Fernando Llorente z Bilbaa a Álvaro Negredo ze Sevilly. Podle Del Bosqueho však může nominace do mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině doznat změn, vedle Torrese v té současné chybí i barcelonští David Villa kvůli zlomené noze a Pedro vinou menší herní praxe.

Reklama

Související témata: