Hlavní obsah

Trenér Michal Ščasný po 17 dnech skončil u fotbalistů Nitry

Jen 17 dní vydržel trenér Michal Ščasný u fotbalistů Nitry. Dvaačtyřicetiletý český kouč se nedohodl s vedením slovenského klubu na zimním posílení kádru. Ščasného na lavičce osmého celku tabulky podle klubového webu nahradil Peter Lérant.

Foto: FK Senica

Trenér Michal Ščasný v Nitře skončil

Článek

Ščasný s týmem na začátku ledna odstartoval zimní přípravu a vedl ho ve dvou přátelských utkáních. Nitra nejprve zdolala Púchov 2:1 a poté podlehla Šamorínu 2:4.

"Po zápase s Šamorínem jsem říkal, že když nepřijdou posily, které klub opravdu potřebuje, tak se moc dělat nedá. Nitra má reálně pět nebo šest hráčů, kteří můžou hrát ligu. Ostatní můžou jenom naskakovat," citoval Ščasného web Šport.sk.

Slibovaní hráči nepřišli

Německý investor nitranského klubu Peter Hammer mu prý slíbil mnohem kvalitnější posily. "Povídal mi, že přijdou hráči, kteří sednou do mé filozofie, ale nepřišli. Měli to být fotbalisti z druhé bundesligy nebo dánské ligy. Místo nich přišli hráči, kteří byli nepřipraveni," prohlásil Ščasný.

Podle webu Nitry byly důvodem jeho odvolání rozdílné představy o směřovaní klubu. "I kdyby mi nezavolal Hammer a nic by se nezměnilo, tak bych za týden skončil sám. Nechtěl bych mít podepsané své jméno pod sestupem Nitry do druhé ligy," dodal český kouč.

Syn bývalého trenéra Sparty, Teplic či Žižkova Zdeňka Ščasného působil v roce 2019 jako hlavní kouč v Trnavě, kde byl předtím asistentem Radoslava Látala. Od léta 2019 do loňského února trénoval Senici.

Reklama

Související témata: