Hlavní obsah

Podle Pochettina může za Neymarovo zranění nabitý program PSG

Paříž

Trenér fotbalistů Paris St. Germain Mauricio Pochettino z posledního zranění hvězdného brazilského útočníka Neymara viní nahuštěný program francouzských šampionů. Podle argentinského kouče kvůli velkému počtu zápasů v hektické době koronavirové pandemie mají hráči víc zdravotních problémů.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Fotbalistům Paris St. Germain bude až čtyři týdny chybět útočník Neymar

Článek

Neymar si ve středečním utkání Francouzského poháru proti Caen poranil stehenní sval a bude až měsíc mimo hru. "Když se podíváte na nárůst zranění, může za to obrovské pracovní nasazení a počet soutěžních zápasů," řekl Pochettino na tiskové konferenci před sobotním ligovým duelem s Nice.

"Odehráli jsme devět soutěžních utkání v rozmezí asi 40 dní. Okolnosti jsou pochopitelně výjimečné kvůli covidu-19," přidal bývalý kouč Tottenhamu, jenž prý neuvažoval o tom, že by poslal Neymara na léčení domů do Brazílie.

Devětadvacetiletý útočník přijde o úterní úvodní osmifinále Ligy mistrů proti svému bývalému týmu Barceloně, nejistý je i jeho start v domácí odvetě (10. března). "Je to škoda. Neymar se na zápas v Barceloně těšil, opravdu ji má rád. Je to hodně smutné, ale doufáme, že se stihne dát dohromady na odvetu," konstatoval Pochettino.

"Uděláme všechno pro to, aby se vrátil co nejdříve a byl v dobrém psychickém rozpoložení. Neymar je hodně silný, dává týmu všechno a každý den ukazuje svou oddanost klubu. Pracovat s ním je radost," dodal bývalý obránce, který vede PSG od začátku ledna.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články