Hlavní obsah

Šmicer a spol. reagují na Libu: Jeho vzkaz je jako z dávných dob!

Praha

Prohlášení šéfa Středočeského krajského fotbalového svazu Miroslava Liby, považovaného za jednoho z nejbližších mužů Romana Berbra, ve kterém zaútočil na projekt Fotbalová evoluce, jeho zástupce notně nadzvedly. Hnutí, které si vytýčilo za úkol očistu českého fotbalu, se ústy svého předsedy Ondřeje Lípy rozhodlo reagovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý reprezentant Vladimír Šmicer je jednou z tváří iniciativy Fotbalová Evoluce

Článek

„Jménem Fotbalové evoluce a klubů, které se k ní přihlásily, reaguji na vzkaz Miroslava Liby, jenž působil jako z dávných dob. Ale především ukázal na neznalost skutečného prostředí v českých okresech, a především v klubech. A také, že ho to nezajímá," říká Lípa k prohlášení Liby.

Ten nařkl Fevoluci z populistického jednání, kvůli kterému dochází k rozdělování, k nálepkování. „Ve svatém boji o tzv. očistu fotbalu, za kterou se však skrývají pouze osobní ambice některých jedinců, se používají praktiky, které byly v minulosti kritizovány. Volali po nových tvářích, ale žádné nejsou. Říkají, že jim jde o fotbal, a proto se vyhrožuje, lidé jsou nepřijatelně dehonestováni, kdo nejde s námi, ten jde proti nám, diskuse se nepřipouští," prohlásil Liba.

Fotbalová evoluce reaguje na prohlášení Miroslava Liby

Fotbalová evoluce

Co na to Lípa? „Rozdělování, dehonestování, nálepkování. Výrazy, který byly v proslovu použity, popisují právě dosavadní fungování, které chceme s lidmi z klubů změnit. Jasně demonstrováno prosincovou kauzou pro volby krajských klubů, kterým mělo být znemožněno podílet se na rozhodování v krajích tak, jak jim to náleží podle stanov. Další příklady? Pan Kabyl, pan Myška. To je dehonestace fotbalu," podotýká předseda Fotbalové evoluce. Celou jeho reakci si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Reklama

Související témata: