Hlavní obsah

Španělský fotbalista Iniesta prodloužil smlouvu s Kóbe o další dva roky

Hvězdný španělský fotbalista Andrés Iniesta s kariérou nekončí. V den svých 37. narozenin oznámil, že prodloužil smlouvu s Visselem Kóbe o další dva roky. Do japonského klubu střelec vítězného gólu finále mistrovství světa 2010 a dvojnásobný mistr Evropy odešel v květnu 2018 po dlouhém působení v FC Barcelona, během kterého získal 34 trofejí.

Foto: Twitter: Andrés Iniesta

Andrés Iniesta na archivním snímku

Článek

"Stále mám velkou motivaci tady pokračovat. Měl jsem ji před třemi lety, když jsem přišel, a mám ji stále," řekl Iniesta na dnešní tiskové konferenci. "Za sebe i za rodinu chci poděkovat lidem v Kóbe i v celém Japonsku. Díky jejich obdivu a pohostinnosti jsme tu našli opravdový domov," dodal.

Iniesta v této sezoně dosud odehrál jediný zápas, protože si v prosinci poranil stehenní sval na pravé noze a musel na operaci. Celkem má v dresu Kóbe na kontě 75 utkání a 16 gólů. Loni kreativní záložník pomohl jako kapitán Visselu k zisku domácího poháru či premiérové účasti v asijské Lize mistrů.

Iniesta patří k nejslavnějším postavám historie Barcelony, za kterou hrál v letech 2002-2018 a získal mimo jiné devět titulů ve španělské lize a čtyři triumfy v Lize mistrů. Důležitou postavou byl i v reprezentaci, za kterou v 131 zápasech vstřelil 13 gólů.

Reklama